fredag 11 september 2009

Allans glöggkokta revbensspjäll

Hej Jörgen

Efter som man har försummat möjligheten att få vara med på era glöggfester, då de sedan en tid hr upphört. För att familjen inte skall mista den
härliga doften som glögg kan åstadkomma, får du här ett resept på glöggkokta revbensspjel.

1,5 kg tjockskurna revbensspjel
1apelsin
5-6 dl glögg, gärna alkoholfri
1/2 tsk salt
10 kryddpepparkorn
2tsk rosmarin
2 tsk soja

1 Skär spjelleni portionsbitar.Borsta aapelsinen i varmt vatten.
Skala av det yttersta på skalet. pressa ur saften.
2 Koka upp skal och saft av apelsin glög,
salt och krydder i en gryta. lägg iköttet och koka upp.
3 Koka under lock på svag värme tils köttet är mört, 45- 60minuter.
Prova med provnål. Låt köttet kalna i spadet om det inte skall serveras nykokt.
4 Red gärna av skyn till en klar och simmig sås.
5 Serveras lämpligen tillsammans med kokt potatis.
Jag tycketr det är mycket gott och lättlagat.
Du kan ju laga det och överraska familjen någon bag under julhelgen.

Med detta önskar jag er alla en glad och trevlig jul.

Hälsningar
Allan

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar