fredag 11 september 2009

Norrländskt Matfel

Ett paket renskav (240 gram)
En inte för stor lök
En liten burk konserverade kantareller
Ett paket bacon (140 gram)
En liten burk Creme Fraiche
Salt och peppar, lite soja

Skär löken i små tärningar
Låt baconpaketet sitta ihop och skär rakt över i 5 mm strimlor
Stek lök, bacon och svamp tillsammans under omröring då och då. Det tar en stund innan svampen är klar.
Stek renskaven i en annan panna tills den ser klar ut. Se till att det inte blir för stora köttbitar. Häll ihop pannorna när bägge är klara. Salt och peppar och något soja.
Detta är ingen bantarmat! Häll i hela Creme Fraiche burken (2,5-3 dl) och rör ihop den med stekgrejorna. Och vill ni har fler kryddor, bestämmer ni väl det själva.

Skaven ätes med potatismos tycker jag.

Med god vilja räcker maten till tre personer. Morfar Nils tyckte faktiskt att det här var gott.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar